Лятна школа по “Информатика и Облачни Технологии” за ученици

27 Август - 1 Септември, село Оряховица

Лятна школа по “Информатика и Облачни Технологии” за ученици

Школата се организира с активното участие и подкрепа на VMware България

Вашето дете се увлича по съвременните компютърни технологии и обича да програмира?  Значи тази школа е точно за нея/него!

Заедно с вашето дете ще опознаем света на облачните компютърни технологии, ще експериментираме с тях и ще пишем забавни програмки за устройства, свързани с облака (няма страшно, ще изучим основите на Java - един от водещите езици за програмиране днес). Ще покажем на младежите как различни устройства могат да си “говорят” през облака, образувайки гигантска мрежа, наречена Интернет на Нещата (Internet of Things). Ще водим оживени дебати за приложенията на облачните технологии и как те могат да подобрят (или не?) ежедневието ни.

Обученията се водят от група млади технологични ентусиасти, голяма част от които са наши колеги, които всеки ден допринасят за развитието на световния “облак”. Чакаме с нетърпение вашето дете да се присъедини!

Условия

• Участниците да са от 5-и до 9-и клас;
  • Да са мотивирани;
  • Да напишат мотивационно писмо, в което да опишат интереса, желанието и опита си в областта на програмирането и компютърните технологии;
  • Да изразят писмено съгласие с правилата на Лятната школа и да не нарушават по никакъв начин доброто протичане на часовете;
259zdtczvdapvtch1sbldg80ym92tua79fiutkjt38427u4l.jpgDSC05469.jpgDSC05438.jpgDSC05522.jpgDSC05401.JPGDSC05488.jpg

Опознай „облака“ заедно с група млади специалисти с опит във водещи компании в областта на облачните компютърни технологии. Присъедини се към  екипа, който ще пише програми в директна връзка с облака. Започни това лято, за да бъдеш сред архитектите на утрешния ден!

Ръководители

Теодор Първанов
Завършил висшето си образование в Университета по Авиационна Техника в гр. Поатие (Франция), специалност “Информатика  и Авионика”. Работил е в Capgemini Франция/Белгия, а от 2014г. - във VMware България.

Николай Бошнаков
Завършил магистратура по Информатика в университет "Пиер и Мария Кюри" в Париж през 2010 г., специалност "Разпределени системи и приложения". Към момента работи като софтуерен инженер във VMware България.

Сабина Христова
Сабина е възпитаник на Нов Български Университет, специалност „Политически науки“. Тя е част от екипа за „Събития, маркетинг и брандинг“ във  VMware България. Дейно участва в организацията на Coder Dojo България.

Гергана Караджова
Завършила “Немски и руски науки” в университета Маунт Холиок Колидж (САЩ).  Работила е като асистент и учител в различни страни, а от 2013 г. се е посветила на другия си интерес – технологиите.

Александър Ангелов
Завършил магистратура по Върхови компютърни технологии в Centrale-Supéléc (Париж) и Импириъл Колидж (Лондон). Занимавал се е интензивно с Машинно самообучение. Работи във VMware България.

Тодор Спасов
Завършил Магистратура по Софтуерно инженерство в Университета в Саутхемптън (Великобритания). Занимавал се е задълбочено с Формални Методи и софтуер за финансовия сектор. В момента е софтуерен инженер във VMware България.

Организация

Начало: понеделник 27-и август 2018г. в 14 часа (пристигане и настаняване до 12.30ч същия ден);
Край: събота 1-ви септември в 12 часа;
Такса за участие и пълен пансион:    250 лв.

VMware Bulgaria предоставя 10 стипендии за най-мотивираните кандидати.
  • Пребиваване в сградите на Фондация “Миню Балкански”;
  • Участниците ще бъдат разпределени на групи и ще имат редовни занятия под ръководството на екипа от лектори и персонала на Фондация “Миню Балкански”;
  • Вечерните дейности ще включват познавателни игри и задачи, филми, музика и забавни игри;
  • Фондацията покрива основната част от разходите по организацията и провеждането на школата;
  • Постоянна помощ от ръководители и аниматори е осигурена.

Записване

Моля, попълнете формуляра, за да се запишете на Лятна школа „Информатика и облачни технологии“

УЧЕНИК
Име: ..................................................................
Бащино име: ....................................................
Фамилия: ..........................................................
Адрес: ...............................................................
Пощенски код: .................................................
Град/село: ........................................................
Електронна поща: ............................................
Телефон: ...........................................................
Моля, изпратете мотивационно писмо с прикачен файл!

РОДИТЕЛ
Име: ...................................................................
Фамилия: ...........................................................
Адрес: ................................................................
Пощенски код: ..................................................
Град/село: .........................................................
Електронна поща: .............................................
Телефон: ............................................................

Изисква се писмо от родителя, одобряващо участието на ученика в Лятна школа „Информатика и облачни технологии“.

Попълненият горепосочен формуляр, заедно с мотивационното писмо, трябва да пристигнат до проф. М. Балкански преди 30-и юни 2018 г. по ел. поща: mmbalkanski@gmail.com или на пощенски адрес 2, av. De Camoëns, 75116 Paris

Молбите за записване ще бъдат одобрявани по ред на получаване до запълване на местата. По-бързото записване Ви дава по-голям шанс да участвате.

Обща информация

Записване
Приетите участници ще бъдат информирани до 15-и юли 2018г., след това до 31-ви юли 2018г. следва да извършат авансово плащане от 50 (петдесет) лева по сметката на Фондация Миню Балкански:

село Оряховица 6061
община Стара Загора
Unicredit Bulbank, Стара Загора
IBAN BG66UNCR76301074862454
BIC/SWIFT CODE UNCRBGSF

Останалата част от таксата в размер на 200 (двеста) лв трябва да бъде платена при пристигането в Лятното училище.

Бюджет
Сумата за участие е 250 лв (двеста и петдесет лева) и включва пълен пансион, храна, настаняване и всички материали, необходими по време на Лятната школа. Допълнителни разходи не се предвиждат.

Пътуването до Стара Загора е с влак или автобус. След това от Стара Загора до село Оряховица има автобус на всеки 60 минути (номер 64 от спирка „Алана“).

По всички възникнали въпроси, моля, обръщайте се към:

Янка Ковачева
(Администратор летни школи)
Мобилен: 0879930077, 0889555677
E-mail: fmb.shkoli@gmail.com
www.balkanski-foundation.org

Фондация Миню Балкански
Национален Институт за Младежта
село Оряховица 6061, Стара Загора

Може да разгледате оригиналната брошура ТУК
Check your inbox for a subscription confirmation email.
By confirming your subscription you will receive the latest content published on this website and consent to your information being securely processed and stored.